Edebiyat Fakültesi

Edebiyat Fakültesi Olarak Malazgirt’teydik

Her sene Cumhurbaşkanlığı himayesinde Muş ili Malazgirt İlçesinde gerçekleştirilen ve bu yıl 952. yıl dönümü kutlanan 26 Ağustos Malazgirt Zaferi Etkinliklerinde Edebiyat Fakültesi olarak yerimizi aldık.
Dönemin yenilmez gücü gözüyle bakılan büyük Bizans ordusunu destansı bir şekilde mağlup eden ve mazlumların umudu haline gelen Büyük Selçuklu Devletinin hükümdarı Sultan Alparslan, kazandığı bu zaferle aynı zamanda Anadolu’nun ebediyete kadar Türk ve İslam Yurdu olarak kalmasını sağlamıştır.
Bu bağlamda başta bizlere bu toprakların kapılarını açan Sultan Alparslan ve kutlu askerleri olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor; tüm halkımızın 26 Ağustos Malazgirt Zaferini en kalbi duygularımızla kutluyoruz.